STADION

Kapacitet : 3500 mesta za sedenje .
Sva sedišta su sa naslonom .

Broj ulaza za gledaoce : 4

Najudaljenije kote :
- po širini sever - jug : 112 metara
- po dužini istok - zapad : 132 metra

Broj svlačionica s kupatilima : 5

Restoran sa kuhinjom, kapaciteta 200 mesta .

Stadion FK "Inđija" je među objektima sa najdužom sportskom tradicijom u Sremu i Vojvodini. Nalazi se u užem gradskom jezgru, uz železničku stanicu i magistralnu prugu Beograd-Subotica-Budimpešta. Sagrađen je na mestu gde se ranije nalazio lokomotivski depo. Decenijama je središte najvažnijih fudbalskih, ali i ostalih sportskih zbivanja u Gradu.

Neposredno po osnivanju FK "Železničar", preteče sadašnje FK "Inđije", ograđeno je igralište, izgrađena je drvena tribina sa krovom, kapaciteta oko 600 mesta. Svlačionice u krugu igrališta izgrađene su tek 1962.godine. Do tada su se nalazile u zgradi kafane "Sport", preko puta igrališta. Drvene tribine su zbog dotrajalosti zamenjene montažnim 1970. godine. 2006. godine stadion je dobio sadašnji oblik. Stare montažne tribine zamenjene su novim, modernim koje su opremljene sedištima sa naslonom.

U prvo vreme stadion je primao 4000-5000 gledalaca. Poslednjih godina pooštreni su kriterijumi, kako po pitanju bezbednosti, tako i po pitanju komfora za gledaoce, pa je kapacitet stadiona sveden na 2000 sedećih mesta ali sa svim uslovima koji omogućuju da se gledaoci zaista udobno osećaju.

FK "Inđija" je 2006. godine predstavila projekat izgradnje novog stadiona koji će biti sagrađen na prostoru inđijskih "Leja", a imaće kapacitet 9000 sedećih mesta. Imajući u vidu perspektive razvoja Grada i potrebe sportista očekuje se da će ovaj stadion, kada bude završen, zadovoljavati sve zahteve i ambicije. Ovo iz razloga što se planira da klub preraste u stabilnog prvoligaša .

Do realizacije ovog projekta Klub će i dalje ulagati u opremanje sadašnjeg stadiona. Nedavno je rešeno jedno od gorućih pitanja. Stambena zgrada , koja se nalazi na severnoj strani uskoro će biti uklonjena. Na ovaj način otvara se mogućnost proširenja kapaciteta stadiona. Sadašnje montažne tribine biće zamenjene novim, betonskim, dužine 90 metara, kapaciteta 2000 mesta za sedenje. Ujedno, teren će biti proširen, pa će dobiti dimenzije potrebne za igranje utakmica Super lige i medjunarodnih utakmica.

Obzirom na to da će se u Inđiji održati takmičenje u fudbalu u okviru Univerzijade 2009. godine, sadašnji objekat uz neznatna doterivanja, postaće poprište fudbalskih zbivanja u okviru najmasovnijeg svetskog takmičenja studenata.

Velika pažnja poklanja se i održavanju samog terena, odnosno travnate podloge. Klub poseduje najsavremeniji sistem za zalivanje tj. topove kapaciteta 80 litara u minuti, što doprinosu da travnata podloga bude najbolja u ovom regionu. Osim toga za održavanje se koristi i savremena oprema za košenje, čepovanje terena, kao i valjak za valjanje terena.

U okviru upravne zgrade nalazi se i ekonomat opremljen najsavremenijim mašinama potrebnim za održavanje kako stadiona, tako i opreme za sve selekcije Kluba.

Osim glavnog terena, Klub poseduje i dva travnata pomoćna terena, od kojih se jedan nalazi u neposrednoj blizini glavnog stadiona. Ovi tereni se redovno održavaju i u odličnom su stanju. Na njemu najčešće treniraju Seniorski sastav, Omladinski tim, kao i Kadetska ekipa FK Inđija. Drugi travnati teren nalazi se na potezu SRC Leje, na kojem svoje treninge održava škola fudbala i pionirski tim.

Stadion FK "Inđija" je do danas ugostio na desetine poznatih ekipa iz Zemlje i inostranstva. Partizan, Crvena Zvezda, Vojvodina, OFK Beograd, Vašaš iz Budimpešte, čileanski šampion Univerzidad Katolika, omladinska reprezentacija Jugoslavije svetski prvak 1988.godine samo su neka od imena ekipa koje su gostovale na stadionu kraj inđijske železničke stanice.