28.08.2014 Nazad  


Yao najzad u Inđiji

Inđijci su, čini se uradili dobar posao. U smiraj prelaznog roka angažovali su nekoliko vrednih pojačanja. Nakon Milana Ilića (Matelist, Ukrajina) i Nemanje Zdravkovića (Jagodina) koji su pojačali odbrambenu liniju, angažovano je vredno pojačanje u napadačkom redu.

Pristupnicu je potpisao Antvi Jao (29) iskusni napadač, poreklom iz Gane. Inđijci su pokazali interesovanje za ovog igrača još početkom prelaznog roka. Konačno,postignut je dogovor sa tamnoputim golgeterom a nedavno su završene i sve potrebne formalnosti pa je dosadašnji član zaječarskog Timoka najzad stigao u Inđiju.

Ukoliko sve bude kako je planirano Jao bi već u subotnjem meču sa kraljevačkom Slogom mogao da se nađe u konkurencuiji za mesto u napadačkom redu. Reprezentativac Gane već pet godina nastupa na našoj fudbalskoj sceni. Branio je boje Vojvodine, Napretka, Metalca iz Gornjeg Milanovca i Bežanije.

U redovima Timoka proveo poslednjih šest meseci. Inđijci su uvereni da su njegovim angažovanjem načinili dobar posao.

Ovo tim pre što je najavljena mogućnost da prvi strelac ekipe Darko Lemajić u završnici prelaznog roka napusti matični klub i karijeru nastavi na superligaškoj sceni ili u inostranstvu. U tom slučaju Jao bi bio odlična alternativa za održanje potrebne ubojitosti napadačkog reda. 

Nikica Košutić (29) nije više član Inđije. Igrač sredine terena, koji je u redovima Inđije proveo poslednju sezonu, otisnuo se put Grčke. Šansu za nastavak karijere ovaj igrač raskošnog talenta pronašao je u redovima Iraklis Sahne drugoligaša iz mesta u blizini Atine.

Kako nezvanično saznajemo na putu je da završi sve neophodne formalnosti i da se priključi redovima novog kluba koji zauzima mesto u sredini tabele grčke druge divizije.Košutić je prošao fudbalsku školu Zemuna. Pre Inđije branio je boje Bežanije i Radničkog iz Nove Pazove.

Slobodan Stošić i Dalibor Rajak ,perspektivni mladi igrači inđijskog prvoligaša provešće narednih šest meseci u redovima Ljukova, vojvođanskog ligaša iz istoimenog mesta nadomak Inđije. Stošić je defanzivac. Nedavno je pristupio Inđiji iz redova PKB-a iz Padinske Skele.

Rajak je napadač koji je u Inđiji već godinu dana. Ranije je branio boje Sremca iz Vojke. Na osnovu sporazuma o ustupanju pojačaće redove novog člana Novosadsko-sremske grupe Vojvođanske lige, kluba na čijem čelu je mladi fudbalski stručnjak Čedomir Gužvić, nekadašnji igrač Inđije.

Ljukovu je ranije pozajmljen Aleksandar Dimitrić, dojučerašnji omladinac prvoligaša. Klub iz inđijskog predgrađa imaće tako na okupu malu koloniju potencijalnih kandidata za skorašnji povratak na prvoligašku scenu jer će stručni štab pomno pratiti nastupe mladih i perspektivnih fudbalera na terenima Vojvođanske lige.

 

Dušan Milovanović

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.