11.02.2014 Nazad  


Inđija sklapa mozaik

Pojačanja pristižu u Inđiju. Nakon Damira Matovića, perspektivnog čuvara mreže, još jedan igrač stigao je posredstvom superligaša Javora. Uroš Ljubomirac (23) fudbalsku azbuku savladao je u Mladosti iz Lučana. Jedno vreme nastupao je u redovima Lokomotive iz Beograda, a u Inđiju stiže iz superligaša Javora. Igra u veznom redu. Očekuje se da će 180 santimetara visoki igrač sredine terena biti jedan od najozbiljnijih kandidata za kreatora igre, na mestu gde se odlaskom Saše Tomanovića ukazala praznina.

„Odlučio sam da pristupim inđijskom prvoligašu zbog renomea kluba i uslova kojima raspolaže. Nisam se ni jednog trenutka dvoumio. Dosta toga slušao sam o ovoj fudbalskoj sredini. Već prvi utisci pokazuju da su istinite bile priče igrača koji su ranije nastupali u redovima prvoligaša iz sremske ravnice. Već sam se uključio u pripreme novog kluba sa željom da nastavak prvenstva dočekam potpuno spreman. Potrudiću se da se radom i zalaganjem nametnem kao ozbiljan kandidat za najbolju postavu. Moj novi klub čini ozbiljne napore, kako bi konsolidovao redove i uključio se u trku za očuvanje statusa prvoligaša. Bodovna razlika u odnosu na najbliže konkurente jeste znatna, ali nije i nedostižna. Neće biti ni malo lako, ali uz maksimalno angažovanje Inđija može do preko potrebnih bodova koji vode u luku spasa“, istakao je Uroš Ljubomirac u prvom obraćanju inđijskoj javnosti.

Prispela su u Inđiju i dva vredna pojačanja za mesta u poslednjoj liniji odbrane. Vladimir Milašinović došao je iz redova Donjeg Srema, superligaša iz obližnjih Pećinaca. Ovaj 184 santimetra visoki dvadesetsedmogidišnjak trebalo bi da doprinese sigurnosti igre odbrambenog reda.

Dejan Popović (19) pristigao je iz Trebinja. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine branio je u jesenjoj polusezoni boje tamošnjeg premijerligaša Leotara. Obzirom da je jesenji bilans inđijske odbrane nepovoljan, stručno rukovodstvo nastoji da značajno ojača redove sa više kvalitetnih igrača na ovim pozicijama pa će samim ti i konkurencija u borbi za dres biti izuzetno oštra.

U četvrtak sa Voždovcem

Pripremajući se za nastavak prvenstva Inđijci će odigrati prijateljsku utakmicu sa superligašem Voždovcem. Igraće se na novom objektu superligaša, na krovu poslovne zgrade, na terenu sa veštačkom podlogom. Utakmica koja je trebalo da se igra pre dve nedelje, odložena je na zahtev Beograđana. Utvrđen je novi termin odigravanja pa će stari sportski prijatelji odmeriti snage u četvrtak sa početkom u 13 časova.

Narednog vikenda zeleno-beli će odigrati dve utakmice. U subotu je na programu susret protiv Budućnosti iz Dobanovaca. Igraće se na terenu Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Za nedelju je planirano gostovanje u Ivanjici i utakmica sa superligašem Javorom.

D. Milovanović

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.