01.12.2010 Nazad  


Deca zrela za zeleno-bele

Zeleno-beli su uvek dužnu pažnju poklanjali radu sa mlađim uzrastima, pa su upravo najdarovitiji pojedinci popunjavali upražnjena mesta u seniorskom pogonu.

Neke generacije su učinile više od toga.

Devedesetih godina prošlog veka, kada su se tada pod imenom Agrounija nadmetali u Drugoj saveznoj ligi, praktično preko noći, prvotimci su postali: Milan Nikolić, Stevan Jakoba, Arsen mihajlović, Bojan Banjac, Lazar Maričić, Predrag Kodžo, Zoran Janković i Dejan Cimeša. Svi ponikli na travi igrališta kraj pruge.

Nešto slično ponoviće se, izgleda, narednih sezona.

Omladinski tim Inđije je, naime, ubedljivo, sa čak devet bodova prednosti ispred vršnjaka iz Novog Sada, osvojio titulu jesenjeg prvaka kvalitetne lige mlađih kategorija Vojvodine, a najistaknutiji pojedinci, Darko Lemajić i Srđan Dmitrov, nedavno su protiv Vojvodine, na stadionu ''Karađorđe'', debitovali na superligaškoj sceni.

Milan Vujasin, Vojislav Blagojević i Marko Janjuz su nekoliko dana kasnije, na prijateljskoj utakmici protiv Cementa, takođe igrali u seniorskom timu, a Aleksandar Drobac je lincenciran kao treći čuvar mreže u tekućem šampionatu Srbije.

Dodamo li svemu da je Milan Bubalo standardan u najboljem timu, a da Bojan Dubajić i Danilo Marković, negovi vršnjaci, trenutno uspešno igraju na kaljenju u somborskom Radničkom i beočinskom Cementu, skoro je sigurno da će uskoro boje superligaša opet da brani većina igrača poniklih na stadionu kod železničke stanice.

- Pogledao sam nekoliko utakmica omladinaca i kadeta i uočio da nekolicina mladih fudbalera, zaista, mnogo obećavaju i igrom na terenu odskaču od ostalih. Odlučio sam da im pružim šansu u prvom timu i oni su moje poverenje potpuno opravdali. Uveren sam da će, pored Bubala, koji je već među seniorima, nekoliko njih već u nastavku prvenstva Jelen Super lige da konkurišu za mesto u najjačem timu – istakao je trener Inđije, Saša Nikolić.

 

D.Vićentić - Sport

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.