20.11.2018 Nazad  


Fokus na Kragujevčane

Pred fudbalerima Inđije, ali i preostalim prvoligaškim klubovima je treća takmičarska sreda, od četiri predviđene za ovu jesenju sezonu.

U Inđiju stiže kragujevački prvoligaš Radnički iz Kragujevca. Dva tima koje vežu na neki način igrači koji su igrali za zeleno bele ne tako davno. O svom novom izazovu za sebe i svoj tim, ovako razmišlja šef stručnog štaba Srđan Blagojević,

"Dolazi nam ekipa Radničkog iz Kragujevca. Još jedna ekipa posle Metalca koja je u poslednje vreme u naletu i u samopouzdanju dobrih rezultata. To se poklapa i sa dolaskom novog trenera i sa početkom igranja Stevana Kovačevića bivšeg igrača Inđije. Očekuje nas sigurno jako teška utakmica. Prvo zato što je Radnički iz Kragujevca jedna sasvim dobra ekipa, drugo zato što vremenske prilike ovde u Inđiji nagoveštavaju verovatno i težak teren. Naravno, mišljena sam i dalje da će u ovom finišu prvenstva odlučiti najviše psihološka stabilnost. I ko je spreman da u kontinuitetu i sa pažnjom i sa velikom koncetracijom ispunjava zadatke. Da se mnogo neremeti situacija, psihološka unutar ekipe, bez obzira dali su porazi ili pobede u pitanju. Prvi put nam se dešava imamo samo dva dana između dve utakmice, tako da je atipičan mikrociklus. Imali smo priliku da samo praktično odmorimo igrače od predhodne utakmice. Nismo stigli ni da odradimo video analizu odigrane utakmice protiv Metalca. Fokusirali smo se isključivo na sledeću situaciju, a to je Radnički iz Kragujevca. Posebnu pažnju moramo da obratimo na naše bivše igrače Stevana Kovačevića i Mileta Vujasina. Siguran sam da će imati velikog motiva. Ističe se i mladi krilni napadač Toma Todorović. Dobro smo izanalizirali ekipu Radničkog. Očekujem da pokažemo stabilnost, motiv. Mi nemamo imperativ i nismo pod moranjem ulaska u Super ligu. Ono što nas drži u celoj ovoj priči jeste ambicija, lična ambicija svakog od nas ponaosob i motiv da pokažemo da vredimo. Očekujem od igrača da to pokažu na ovim utakmicama koje su nam ostale do kraja i nadam se da će to tako i biti".

Problema oko sastava tima ima stručni štab u Inđiji. Na utakmici sa Metalcem crveni karton je zaradio Nikola Anđelković i on sigurno nemože da nastupi na sutrašnjoj utakmici. Već dugo Zajić nije na raspolaganji i neće tu biti bar do zimskih priprema. Pod znakom pitanja je i nastup Smiljanića, koji trenira sa smanjenim intezitetom i nije nastupio u Gornjem milanovcu. Nažalost po domaćina i kapiten tima Bosančić neće dugo biti na raspolaganu Blagojeviću, tako da je bolnička lista sve duža.

Na kraju i termin utakmice je zakucan za 13.časova. Taj termin će biti dominantan sve do 15.decembra kada se igra poslednje jesenje 23.kolo.   

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin.biz

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.