25.10.2018 Nazad  


Utakmica jeseni !?

Prvoligaški fudbalski maraton se nastavlja i u vikendu pred nama. Igrači će po trinaesti put na terene šitom Srbije, pa tako i iz inđijskog prvoligaša.

Pred zeleno belima je meč jeseni, iako je to možda i rano reći. Ali kada igraju prvi na tabeli, Inđija i drugi, Zlatibor, to mora biti derbi kola, a možda i cele jeseni. Stadion u Čajetini će biti mesto gde će se u subotu sastati ova dva tima. Motiva na pretek, a o samom meče ovako razmišlja šef struke u zeleno belom timu, Srđan Blagojević,

"Posle dvanaestog kola se ispostavilo da je utakmica Zlatibor - Inđija praktično derbi ovoj jesenjeg dela takmičenja. Verovatno neočekivano. Mnogi nisu očekivali da će Zlatibor kao novajlija u ligi imati tako dobre rezultate i biti u samom vrhu tabele. Verovatno nisu očekivali da ćemo mi posle dvanaestog kola biti na prvom mestu, s'obzirom da smo promenili praktično sedamdeset posto ekipe od prošle sezone, ali fudbal je takav, donosi nepredvidive stvari. Došlo je do toga da mi u subotu na Zlatiboru igramo derbi jesenjeg dela. To je praktično prvi od nekoliko derbija koji se odigravaju u ovih poslednjih tri kola gde se ekipe iz samog vrha međusobno sastaju. Mi smo analizirali ekipu Zlatibora kao i svaku drugu, pristupamo utakmici kao i svakoj drugoj. Naravno poseban respekt, s'obzirom da je u pitanju ekipa koja ima samo jedan bod manje od nas i koja svakako poseduje kvalitet, to je jasno. Individualni, kolektivni i nije slučajno što se nalaze u vrhu tabele".

Malo tajni ima u današnjem fudbalu. Predpostavljamo da malo tajni ima od strane Zlatibora ka Inđiji i obrnuto. No ipak neke karakteristike igre Zlatibora ?

"Kvalitet, individualni prvo dolazi do izražaja. Jako dobri igrači, individualci. Pogotovo u napadu. Nije tajna da je najbolji igrač, najopasniji igrač Zlatibora Vidić. Specifičan igrač, 195 santimetara visok. Jako dobar u skoku, jako neprijatan u oigri u šesnaest metara. Na njega ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Ništa tu manje ne zaostaju ni bočni igrači, Petrović, Pavlović, Jokić kao glavni organizator igre. Sve je to nama poznato. Oni retko menjaju ekipu. Izuzev povređenog Ćirovića, koji nije nastupao na predhodne četiri utakmice. Ostalo su sve uglavnom istih jedanaest, dvanaest igrača koji se pojavljuju. Dobro smo ih izanalizirali. Mi ćemo se opet najviše baviti nama. Onim što ćemo mi pružiti na toj utakmici. Želimo kao i na svakoj drugoj utakmici da nametnemo našu ideju, naš stil igre. Naš koncept i da mi budemo ti koji će više uticati na dešavanja na terenu".

Milijan Ilić, pouzdani levi bek u zeleno belom timu neće biti na spisku igrača za ovaj derbi. On je u meču sa Teleoptikom dobio četvrtu javnu opomenu pa mora da pauzira jednu utakmicu. Nemanja Stojanović još nije u punom trenažnom procesu. Goran Smiljanić se požalio na bol u mišiću i tek pred sam meč će bit poznato da važna karika u timu Inđije može na teren ili ne. Dimitrije Zajić je takođe van stroja zbog naprsnuća fibule i on u narednih mesec dana neće konkurisati za sastav prvog tima.

Mihajlo Banjac spada u red inđijskih fudbalskih bisera koji svake godine nude svoj talenat i znanje i seniorskom timu. Njegova mladost sigurno doprinosi i velikom optimizmu, pa tako i pred predstojeći meč u Čajetini,

"Čeka nas teška utakmica. Gostujemo drugoplasiranoj ekipi Zlatibora. Dobra ekipe, to i tabela govori. Ako budemo ispunjavali zadatke koje šef zada, siguran sam da ćemo ići na pobedu. Sigurno idemo na pobedu i da pokušamo da uzmemo sva tri boda".   

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin.biz

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.