02.02.2015 Nazad  


Lemajić u Napretku

Darko Lemajić (21) novi je član kruševačkog Napretka. 

Visoki napadač dobio je saglasnost matične Inđije i već se priključio pripremama novog kluba koji pripremne aktivnosti provodi u Kući fudbala FSS u Staroj Pazovi, udaljenoj od Inđije svega deset kilomatera.


Nisu Inđijci imali ništa protiv. Naprotiv, rado su ispunili želju mladog i perspektivnog napadača da se ogleda u superligaškom društvu.

Klub koji se orijentisao na stvaranje igrača u vlastitoj fudbalskoj školi u poslednjih nekoliko godina iznedrio je više talenata koji sa uspehom nastupaju na prvoligaškoj sceni ali i u inostranim klubovima.

Podsećanja radi Milan Bubalo (Koreja,Tajland), Bojan Dubajić (Švajcarska), Dušan Ivković (Grčka), Srđan Dimitrov (Napredak)... samo su neka imena igrača poniklih u inđijskoj fudbalskoj školi.

Svesni da je odlazak u veće sredine neminovnost nisu Inđijci pravili nikakve smetnje Darku Lemajiću u nameri da okuša sreću u našoj eliti.Naprotiv,udovoljili su zahtevu igrača i poželeli mu puno uspeha u daljoj karijeri.

Ispunili smo želju našem mladom igraču. Omogućili smo mu da načini iskorak u karijeri.sasvim je razumljivo i opravdano da mladi sportista stremi ka višim dometima. Nismo pravili nikakve smetnje Lemajiću. Vrlo lako smo se dogovorili i sa Kruševljanima oko uslova transfera. Znamo da je ovo fudbalska neminovnost. S druge strane drago nam je što ćemo imati još jednog predstavnika na velikoj fudbalskoj sceni. Nastoajćemo da odlazak Lemajića nadomestimo odgovarajućim kadrovskim rešenjima. Na svu sreću imamao dovoljno napadača u igračkom pogonu pa ćemo pregrupisavanjem snaga ,nadam se uspešno,osigurati potrebnu efikasnost“ naglašava Miroslav Blanuša, član stručnog štaba Inđije.

Lemajić je je ponikao u pionirskom pogonu Inđije. Za svoju visinu (196 cm) izvanredno je pokretljiv i vešt u baratanju loptom. Vodeći je strelac prvoligaša iz sremske ravnice.

Prvotimac je postao već u svojoj sedamnaestoj godini. Više puta pozivan je u mlađe reprezentativne selekcije.

Još u letnjem prelaznom roku bio je aktuelan prelazak upravo u redove superligaša iz Kruševca. Sticajem okolnosti nije se ostvario.

Protekle jeseni dugo ga nije bilo u postavi. Zbog povrede je propustio veći deo prvenstva.

Stigao je ipak da pripomogne klupskim drugovima u završnici, tek da sa nekoliko golova u odsudnim momentima da ipak vredan doprinos solidnom jesenjem učinku matičnog kluba.

Obzirom da se u redovima kruševačkog superligaša već nalazi Srđan Dimitrov, saigrač još iz pionirskih dana, za očekivati je da će put snalaženja u novoj sredini Lemajiću biti olakšan.


Dušan Milovanović
 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.