28.12.2014 Nazad  


Rastanak Inđije i Lazara Čordašića

Lazar Čordašić je odlučio da promeni klupsku sredinu. Iskusni igrač sredine terena,koji igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, proveo je u dresu inđijskog prvoligaša poslednjih šest meseci.

Iskustvom i znanjem dao je pun doprinos organizaciji igre srednjeg reda koji je tokom jeseni delovao sigurno. Odigrao je na prvoligaškoj sceni 12 utakmica i ostavio itekako upečatljiv utisak.

Rođen u Osijeku 1988. godine fudbalsku azbuku ispekao je u redovima Mladosti iz Apatina potom nastupao u Tekstilcu iz Odžaka odakle ga je fudbalski put odveo u Borču gde je u redovima BSK-a nastavio igračku karijeru.

Tri sezone proveo je među Borčanima da bi potom prtistupio Donjem Sremu iz Pećinaca. Učestvovao je u najznačajnijim klupskim uspesima superligaša iz sremske ravnice.

Za tri godine koliko je bio među Pećinčanima ubeležio je u takmičarsku knjižicu 80 nastupa. Istakao se odličnim igrama i postignutim pogocima, upravo u najznačajnijim susretima.

Pristupio je letos Inđinčanima i dao veliki doprinos zapaženim rezultatima drugog po rangu kluba iz Srema. Zajedno sa saigračima iz veznog reda davao je ton igri po kojoj je inđijski prvoligaš bio prepoznatljiv.

Dogovorio je saradnju na šest meseci, uz mogućnost da u zimskoj pauzi promeni klupsku sredinu. Rukovodstvo Inđije prihvatilo je ovakve uslove. Kako saznajemo Čordašić je na dobrom putu da pronađe novu sredinu.

„Izabrao sam letos Inđiju što je za mnoge bilo iznenađenje. Nisam se pokajao u izboru.Naišao sam na zdravu fudbalsku sredinu. Uklopio sam se u ekipu koju je kroz prvoligaško takmičenje uspešno vodio mladi fudbalski stručnjak Miloš Veselinović. Odlično sam prihvaćen među novim klupskim drugovima. Naišao sam na srdačan prijem i kod brojnih simpatizera kluba. Osećao sam se među Inđinčanima kao da sam vek proveo sa njima. Ostaće mi u izuzetno prijatnoj uspomeni za čitav život. Trudio sam se da igrama i zalaganjem na terenu uzvratim na ukazanoj pažnji i poverenju. Nadam se da sam u tome i uspeo. Prikazanim igrama u celini mogu biti zadovoljan mada je moglo biti i bolje. Ostvarili smo solidan učinak. Da nije bilo nekih nepredviđenih „ iskliznuća“  mogao je biti i bolji, materijalizovan barem sa još 4-5 bodova više. I ovako je ipak dobro završeno. Inđija ima kvalitetnu ekipu, dobro ukomponovanu celinu koja predstavlja srećan spoj mladosti i iskustva. Uveren sam da će na proleće pružati još bolje igre i ostvariti zapaženije rezultate. Ne bih imao ništa protiv da ostanem među Inđinčanima ali sam u godinama kada ozbiljnije moram da razmišljam o budućnosti. Imam pred sobom nekoliko konkretnih ponuda superligaša ali i inostranih klubova. Do početka prelaznog roka ću se opredeliti“ naglasio je Lazar Čordašić.

„Kada smo letos dogovarali saradnju precizirali smo da se ona oroči na šest meseci. Imponovalo nam je što je jedan ovako kvalitetan igrač, sa superligaškim iskustvom i renomeom, pristao da nam se priključi.Izuzetno korektno je Čordašić odradio polusezonu dajući ličnim primerom, borbenošću i zalaganjem, ton igri. Prezadovoljni smo na kraju bili njegovim učinkom. Izrazio je želju da u predstojećem prelaznom roku promeni klupsku sredinu. Ispoštovaćemo Čordašićevu volju svesni da prvoligaški rang ni izbliza ne zadovoljava ambicije ovog kvalitetnog i iskusnog igrača. Nećemo mu praviti smetnje pri izboru nove sredine. Poželežemo mu puno uspeha u nastavku karijere uz naznaku da je u našoj sredini uvek dobro došao“ istakao je Miroslav Blanuša,član najužeg stručnog rukovodstva Inđije.

 

Dušan Milovanović

 
Postojeći komentari (0)

Pošaljite komentar

*Ime:


*E-mail:


*Komentar:


Polja obelezena (*) su obavezna.